Hoe adopteer ik een boomtuin!

Een boomtuin aanvragen gaat eenvoudig door het adoptieformulier boomtuin 2015 te downloaden met daarop de voorwaarden voor het aanleggen van een boomtuin. Vul het formulier in en stuur of mail het naar de werkgroep BuurtBoomTuin op het adres linksonder.

Registratie

Natuur&Milieuteam Zuid  registreert de buurtboomtuinen  (net zoals bij geveltuinen) voor Amsterdam Zuid zodat bekend is welke buurtbewoner de zorg voor een boomtuin op zich heeft genomen. Bij een evt. herinrichting van een straat kan dan contact worden opgenomen over planten en boom.

Afscheidingen

De beslissing om rond een boom een verhoogde trottoirband te leggen ligt bij de wijkmanager. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend, hangt af van de situatie ter plekke en budgetruimte. Wel kun je zelf een afscheiding maken. Het hekje moet transparant zijn en mag het onderhoud aan bomen niet belemmeren. Er zijn veel voorbeelden te zien in De Pijp die aan die voorwaarde voldoet.  Stichting Stadshout heeft ontwerpen gemaakt voor afscheidingen van boomtuinen. Ze werken met hout afkomstig van Amsterdamse bomen.